Bookmark and Share
UrlBezoek Link Hier
phone030-2721378
LandNetherlands
ProvincieUtrecht
afstand: 5,813 Kilometers
AddressHooghiemstraplein 15, 3514 AX Utrecht, Nederland
Categorie,
29 juni 2016 15:00
no-image-1976
Neem contact met de adverteerder

Over Scholieren.com

Scholieren.com begon als persoonlijke HTML-pagina van de scholier Jon Geerars, toen 17. Eerst begonnen zijn klasgenootjes boekverslagen en werkstukken toe te sturen, niet veel later ontving Jon ook via de mail een groeiend aantal verslagen. Op 24 juli 1998 registreerde hij de domeinnaam Scholieren.com: inmiddels alweer 15 jaar geleden.In de loop der jaren is Scholieren.com uitgegroeid tot een begrip onder middelbare scholieren. Toen de advertenties een serieuze bron van inkomsten werden, richtte Jon een BV op. In de loop der jaren overleefde de BV de dotcom-crisis en enkele overnamepogingen. Jon leerde meer van het runnen van zijn bedrijf dan in het hoger onderwijs en besloot zich in 2000 uit te schrijven bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Eerst vanuit een kantoortje in Amersfoort en tegenwoordig vanuit een wat groter kantoor in Utrecht runt Jon de boel nog altijd op nuchtere wijze.

Grote publiekstrekker is nog altijd de database met boekverslagen en werkstukken (grotendeels gevuld door en dankzij bezoekers). Naast de database ontstonden op Scholieren.com ook andere interessante onderdelen. Denk aan een actief forum, een goedgelezen blog (dagelijks vers) op de voorpagina, programma’s voor de grafische rekenmachine en informatie over vervolgstudies. Regelmatig organiseren we chatsessies met deskundigen, populaire auteurs of bekende Nederlanders. Scholieren.com is natuurlijk ook op Facebook, LinkedIn en Twitter te vinden. In samenwerking met partijen als de NCRV, het Nibud en MijnKindOnline maakte Scholieren.com succesvolle projecten (mede) mogelijk als de Docent– en Conciërgeverkiezing en het scholierenonderzoek naar het bestedingsgedrag van middelbare scholieren. De winnende docenten en conciërges worden geëerd in onze eregalerij. Het RIVM onderzocht met behulp van Scholieren.com het rookgedrag van jongeren.

Scholieren.com werd in 2009 gehuldigd als populairste Website van het Jaar in de categorie onderwijs en ons weblog stond dat jaar ook op de shortlist van de DutchBloggies van vijf beste onderwijsblogs. In 2010 werden we bekroond tot Website van het Jaar in de categorie onderwijs.

Nog altijd nemen de bezoekersaantallen toe: in november 2009 trok de site 2.3 miljoen unieke bezoekers, dat is een groei van 33% ten opzichte van november 2008 (bron: Google Analytics). Vanuit het kantoor in Utrecht werkt een groep vaste medewerkers, programmeurs en bloggers aan de constante verbetering en uitbreiding van de site. Vanuit huis werken er zo’n tien mensen mee aan het toevoegen van verslagen en een team van circa veertig forumbazen leidt het forum in goede banen. En nog altijd sturen dagelijks vele scholieren hun verslagen op naar Scholieren.com.

Meer over het team achter Scholieren.com lees je hier.

Meewerken? Vacatures? Hier meer informatie.

UrlBezoek Link Hier
phone030-2721378
LandNetherlands
ProvincieUtrecht
afstand: 5,813 Kilometers
AddressHooghiemstraplein 15, 3514 AX Utrecht, Nederland
Categorie,
Comments
Hier klikken

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com